Muzeul Benzii Desenate, la jumătatea drumului: desene pe jucării, concerte & alte vizualuri

Lansat în iunie, deschis până în octombrie 2011, Muzeul Benzii Desenate ajunge, la jumătatea acestei luni, la deplină maturitate – moment marcat cu muzică și jucării urbane.

Vineri, 19 august 2011, la Muzeul Benzii Desenate, pe terasă concertează Cycler și Brazda lui Novac iar în interior sunt expuse (și desenate) jucăriile SANDO și BUCUR.
Primele vor urca la MBD (deschis la etajul 4 al Muzeului de Artă Contemporană), pentru trei zile, cele 50 de jucării SANDO și BUCUR aduse de Eldercut, personalizate de artiști (Saddo, Aitch, Pisica Pătrată, Ghica Popa, Noper ș.a.). De la ora 16.00, Pisica Pătrată, Kitră și Noper vor desena live câte o jucărie BUCUR. În acelaşi timp, va fi organizat un atelier-concurs pentru cei care doresc să schițeze modelul BUCUR pe hârtie. Cel mai creativ desen va fi premiat cu o păpușă. Seara, pe terasa MNAC susțin concerte Cycler (de la ora 20.30) şi Brazda lui Novac (de la ora 21.30).
Cycler, proiectul muzical al lui Ioan Bârladeanu, a apărut „din joacă şi plăcere personală“ cu aproape un deceniu în urmă. Printre colaborările sale se numără cele cu solista Florentina Ciobanu și cu artiştii vizuali Anemic.Cinema şi Thora Noir. Fără a adera la un anumit gen muzical, Ioan Bârladeanu abordează în principal sonorități IDM, cu influenţe diverse.
Brazda lui Novac este proiectul lui Victor Popescu, nume proeminent pe scena muzicii electronice din România de peste 10 ani. Muzica sa este o fuziune de stiluri, de la industrialul anilor ’80 până la elemente de shoegaze. În concerte, jocul audio-video include vizualurile create de Vali Chincişan.