Calatorie in lumea lui Dem


Am vizitat recent Art Safari în special pentru a vedea standul Argo Art care mă avertizaseră că "îl vor expune pe Dem". Este vorba de artistul Dem Demetrescu (1903-1977) artist coplex și din păcate aflat într-o oarecare uitare. Știu că de ani buni încercă să-i aducă în prim plan creația. Mă bucur că după 10 ani de cercetare au reușit să aducă în fața publicului o mică parte din arhiva lor. Pe platforma Dem Creativ, recent lansată, găsim următoarele rânduri care susțin cele spuse: Astfel, după 10 ani de căutări în arhive, biblioteci și în colecții de artă ale muzeelor, fondul Dem Demetrescu s-a îmbogățit și a ajuns la peste 1000 de lucrări ‒ schițe, desene, planșe, gravuri, acuarele, fotografii, diafilme și filme.
Dem Demetrescu a fost pictor, fotograf, ilustrator de cărți pentru copii, scriitor, realizator de filme de animație și documentar și autor de benzi desenate.
Dem Creativ este o platformă dedicată copiilor de la 3 la 93 de ani.
Prin activitățile și evenimentele propuse, Dem Creativ vrea să readucă în spațiile dedicate celor mici, în creșe, grădinițe, școli, dar și în spațiile celor mari, în galeriile de artă sau în muzee, lucrările lui Dem Demetrescu care să inspire și să bucure, la rândul lor, noi generații.
Așteptăm vești de la Dem Creativ și dacă doriți, încă mai aveți timp până pe 15 mai să vizitați târgul.
Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire